Samsung satsar på sociala medier för att locka unga köpare

Postat

Eftersom försäljningen av mobiltelefoner inte växer speciellt mycket, så arbetar mobiltelefontillverkarna med att få användaren att byta mobiler oftare. För att få kunderna att köpa och förnya sig med de nya modellerna så lägger man till förbättringar och nya funktioner i telefonerna.

Världens största mobiltillverkare Samsung släpper nu sina nya modeller Samsung galaxy s9 och Samsung galaxy s9+ och vill med dessa locka till sig teknikintresserade köpare. Med Samsungs nya modeller har de förättrat en hel del funktioner så som kameran och röststyrning men man satsar även på sociala medier.

En ny funktion som kan locka de unga är AR Emoji. Med funktionen kan man skapa en personlig emoji av sig själv. Emojin följer ens rörelser och ansiktsuttryck, det finns dock vissa uttryck emojin inte klarar av. Man kan visa upp sin personliga stil så att emojin blir så lik en själv som möjligt. Det finns även möjlighet att spela in videoklipp där ens emoji till exempel pratar eller sjunger.

Med AR Emoji så skapas 18 stickers automatiskt och visar olika känslor och ger ett nytt sätt att uttrycka sig när man chattar med sina vänner. Appar som inte stödjer animerade GiF filer kan ändå skicka AR Emoji stickers men då skickas de som stillbilder.