Företagslån

Företagslån tårtbitarFöretagslån är ett bra alternativ för extra kapital till ditt företag när du behöver extra likviditet. Du kanske precis har startat ditt företag och behöver pengar till investeringar eller för att få pengar tills dess att dina kundfakturor blivit betalda.

De flesta banker erbjuder utlåning till alla typer av företag i Sverige. Det kan handla om både vanlig utlåning i form av banklån eller checkkrediter, men även om större krediter som är mer komplicerade. En annan populär kredit är s.k factoring där du belånar dina fakturor. Jämför alla banker som erbjuder företagslån och factoring på www.förstagslån.se.

Fördelar med  företagslån:

  • Räntan är förmånlig
  • Det är enkelt att ansöka
  • Du kan även välja företagslånet som checkkredit
  • Du får snabbt besked, oftast inom 24 timmar

Investeringar och utökning

Om du ska låna pengar med ett företagslån för investeringar eller för att utöka din verksamhet, så krävs det ofta en affärsplan för att banken ska se att du gör en sund investering. Detta används även för att banken ska kunna göra en realistisk riskbedömning av lånet.

I de flesta fall så behöver man träffa sin bankman för att gå igenom investeringen och tillsammans ta fram den förmånligaste lösningen för att du ska få det belopp du vill ha och för att banken ska känna sig trygga med återbetalningen av lånet.

I de flesta fall vill banken även ha en översyn av företagets ekonomi, för att se hur mycket företaget omsätter, gör i vinst och hur mycket tillgångar som finns.

Belåna dina fakturor

I de flesta fall så har fakturor en betaltid på 30 dagar, vilket innebär att det tar en hel månad för dig att få pengar för det du har sålt och levererat till kund. För vissa företag kan detta vara en lång tid och för andra kan det innebära ränteförluster med mera.

Det finns speciella kreditbolag som erbjuder factoring men även de stora bankerna. Du skickar dina fakturor till banken som sedan omedelbart betalar ut pengar till ditt konto. Sedan betalar din kund in pengar till banken i stället för till dig. Detta gör att du slipper vänta på pengarna och att du även slipper kreditrisken. Det kostar däremot en liten summa som du får räkna med.

Låna pengar med enskild firma

Om du har en enskild firma så är du och firman samma juridiska personer. Det innebär att du kan ansöka om vanliga lån för att investera i ditt företag. Du kan t.ex ansöka om ett privatlån på upp till 400.000 utan att ens motivera vad du ska göra med pengarna. Det krävs dock att du har koll på vad du gör och att det är en sund investering till företag. Annars kan du riskera att sätta dig i stora skulder och att göra förluster i företaget som blir jobbiga att hantera.