Kreditkort

Blå kreditkortKreditbelopp: 0 – 200.000 kr
Löptid: Löpande månadsbetalning

Ett kreditkort är en form av vilande lån som är knutet till ett kort. Du ansöker om ett kreditkort där du bestämmer hur mycket du vill ha i kredit på kortet. Om du vid något tillfälle skulle behöva lite extra pengar så använder du kreditkortet att betala med, sedan kan du välja att betala hela beloppet när räkningen kommer eller så kan du dela upp betalningen på flera månader.

Det är väldigt vanligt med kreditkort men det är också många som använder det för mycket och drar på sig onödiga skulder. Detta för att det inte känns lika allvarligt att dra ett kort med pengar som inte är ens egna och för att man vet att det inte ska betalas med en gång.

Bonusar och förmåner

De flesta kreditkort ger bonusar på alla dina köp. Dessa bonusar är normalt poäng som du samlar på dig. För dessa poäng kan du få pengar tillbaks eller möjlighet att lösa ut massor av olika saker som banken erbjuder, allt från husgeråd till resor och elektronik.

De flesta banker samarbetar även med andra företag där du kan få förmånliga erbjudanden från. Vanligt är att man får rabatt på hotell, resebyråer och olika butikskedjor. Det kan faktiskt vara riktigt lönande att skaffa ett kreditkort om man reser mycket eller har mycket höga utgifter varje månad.

Res med kreditkort

Om du reser väldigt mycket så finns det all anledning att skaffa ett bra kreditkort. Det finns banker som erbjuder speciellt anpassade kreditkort för resande. Dessa kreditkort ger alltid rabatter på resor och bokningar, trygga försäkringar samt att uttag utomlands blir billigare.

Utöver alla rabatter och förmåner så är det också smart att använda ett kreditkort utomlands. Det sker mycket mer kortbedrägerier utanför Sverige och eftersom ditt kreditkort inte är kopplat till ditt konto så kan inte en stöld av ditt kort orsaka att du blir av med dina pengar på kontot. De flesta kreditkort för resor är även försäkrade för sådana incidenter.

 

OBS! Denna lånen bör inte förväxlas med kreditkonto