Kreditkonto

Kreditbelopp: 500-50.000Spargris
Löptid: 1 mån – 5 år

Ett kreditkonto eller en digitalt vilande kredit som man också kan kalla det är ett väldigt bra alternativ till ett klassiskt snabblån. Du ansöker om en viss summa, och får utbetalningen nästan direkt. Du betalar endast för den utnyttjade krediten vid månadens slut.

Hur fungerar ett kreditkonto?

Ett kreditkonto är en väldigt smidig låneform, där du själv har kontrollen över de pengar du kan använda. Vid oförutsedda utgifter kan ett kreditkonto vara på sin plats, då du med ett par enkla klick, loggar in hos din långivare och för över den mängden pengar du behöver till ditt betalkort. Vid månadens slut debiteras du bara för det använda beloppet. Kreditkontot är alltså endast ett virtuellt sådant, ett fysiskt kort till kontot utges inte.

Vid månadens slut får du en faktura på de beloppet du använt, du väljer då om du vill betala allt direkt, eller om du vill dela upp betalningen.

Vad är skillnaden mellan kreditkort och kreditkonto?

Ett kreditkonto kan lätt förväxlas med ett kreditkort. Vilket inte bör göras då det finns en hel del egenskaper hos de båda krediterna som skiljer dem åt. Skillnaden är att vid en ansökan om ett kreditkonto, kravställs inget särskilt mer än ålder, tidigare skulder samt kapaciteten att kunna betala tillbaka i tid. Fördelen med ett kreditkonto är att om du inte känner dig bekväm med att få låna en stor summa på samma gång, kan du med denna sortens kredit enkelt sätta hinder för att använda allt: du måste själv logga in hos din långivare för att överföra delar av pengarna till ditt konto, de tillfällen du önskar.

Kreditkort har lite andra krav på dig som låntagare. Du kan läsa om låneformen här.