Ethereum är en digital plattform som ersätter moln- och servertjänsterna.

Postat

Ethereum är en typ av decentraliserat internet som har för avsikt att ersätta tredje parts engagemang. På så sätt är informationen jämnt fördelad och det finns ingen person som har någon kontroll över den. Detta gör också att datan är mindre känslig för hacking, som t.ex.

Plattformen är byggd på teknik som har en liknande struktur som Bitcoin-strukturen. Data lagras på noder inom ett internationellt nätverk. Ethereum är ett peer-to-peer-nätverk som utvecklare kan använda för att köra sin kod. Detta är känt som Dapps som är distribuerade applikationer. Målet är att skapa ett mer öppet och demokratiskt internet utan att påverka användarnas upplevelse.

Mjukvaran som körs på Ethereum-plattformen kan vara vilken typ av program som helst. Numera används det mest för smarta kontrakt. Kontraktet är kodat och koden utlöser en händelse (till exempel betalning av ett visst belopp) efter att villkoren i kontraktet är uppfyllda.

Eter (ETH) är bränslet.

Ether är valutan som används för att betala dem som lånar ut kraften i sina datorer till Ethereum-plattformen. Många människor jämför det med bränsle, vilket ger incitament till utvecklare att bli en del av det decentraliserade Ethereum-nätverket.

Ether är ett derivat av blockchain-teknologin, vilket är där en helt ny kryptovaluta skapas (så kallad mining) med hjälp av datorer såväl som matematiska beräkningar. Gruvarbetare tävlar om transaktioner. När en beräkning är klar läggs den till i blocket. Detta block placeras sedan i blockkedjan under hela tiden. Blockkedjor är öppna och transparenta, vilket gör det extremt svårt att ändra senare.

Ether skiljer sig från andra kryptovalutor.

Det kan kosta olika mängder Ether att komma åt Ethereums plattform. Applikationer som kräver mycket processorkraft och tid kommer vanligtvis att kosta mer.

En av de största skillnaderna är det faktum att Ether inte är en övre gräns för antalet mynt som kan extraheras. Det finns möjlighet att tjäna 18 miljoner Ether årligen och nya skapas hela tiden. Jämför med bitcoin där det finns maxbeloppet i 21 miljoner dollar som kallas en hård gräns.

På grund av Ethereum Andelen i Initial Coin Offerings (ICO, ”initial coin offers”) var en enorm ökning under 2017. Företag insåg att de kunde använda sig av Ethereums plattform för att utveckla idéer och samla in pengar via ICO. ICO är som crowdfunding-processen såväl som Initial Public Offerings (IPO). IPO betyder att företag kan sälja sina aktier för att få kapital. I ICO däremot samlar blockchain-baserade företag in pengar via crowdfunding och överför sedan krypto till investerarna.

Ethereum till SEK – Vad är anledningen till att växelkursen för Ethereum växlades till USD?

Den första frågan som vi behöver lösa gäller: Vad är anledningen till att vi visar denna Ethereum-växelkursgraf som USD snarare än SEK? I slutändan handlar alla handelsplattformar Ethereum (ETH) i USD. (USD). Det betyder att dina svenska kronor (SEK) automatiskt omvandlas till amerikanska dollar (USD) innan du köper Ethereum. Det är viktigt att veta detta!

Varför ändrar vi inte helt enkelt Ethereums kursutveckling till USD till SEK? Vi skulle kunna göra detta, men det kommer att skapa problem, och priset kommer inte att verka vara ”korrekt”. Det är viktigt att notera att Ethereum-växelkursen som används över hela världen är ETH/USD. Om vi ​​presenterar vårt Bitcoin-diagram över växelkurser, som inkluderar priser från SEK till ETH, kommer grafen inte att vara i linje med det faktiska priset. (Detta beror på det faktum att detta prisrekord dras genom att beräkna SEK och USD – ETH. Till exempel kan SEK/USD öka och minska i värde medan värdet på Ethereum inte förändras.) För att illustrera presenterar vi den nuvarande Ethereums omvandlingskurs som SEK men prisdiagrammet är i USD.

Hur kan Ethereum hjälpa mig ekonomiskt?

Tanken bakom ethereum community är att den kan användas för alla ändamål inklusive utveckling av kommunala projekt. Till exempel kan du få betalt i ethereum för att ta på dig projekt och göra kontrakt som kommer att ytterligare hjälpa samhället att växa. Detta kommer att öka värdet på din valuta och också. Generellt sett finns det många sätt som kryptovaluta kan omvandlas till dollar eller euro för att betala räkningen i din lokala livsmedelsbutik. Om du är intresserad av att lära dig mer om ethereum-finansiering, användning i metoder för valutaomvandling, rekommenderar vi dig följande ethereum kurs.